Davutoğlu: Birden akıllarına cami, cuma geldi

Başbakan Davutoğlu: "Bilirsiniz, bunlar Marksist, Leninist kökten gelirler. Birden akıllarına cami geldi, cuma geldi. Kürt kardeşlerimizin dini duygularını şiddet için istismar etme küstahlığını gösterdiler ama vatandaşımız bunlara 'hayır' dedi"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2016 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: Birden akıllarına cami, cuma geldi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Devletinizin, ülkenizin, hükümetinizin yanında yer almanız, sadece teröristlere cevap olarak değil, onları üstümüze salan, kardeş kanından nemalanan dış düşmanlar için de büyük bir ders olmuştur" dedi.

Davutoğlu, Van merkezde 500 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Kardiyovasküler Cerrahi Hastanesi açılış törenine katıldı.

Burada vatandaşlara hitap eden Davutoğlu, 1,5 yılda 7 defa Van'ı ziyaret ettiğini, Van'ın irfan ve hikmet şehri olduğunu belirterek, Van'ı aşkla, muhabbetle sevdiğini söyledi.

Konya'ya duyduğu aşkı Van'a, Toroslara duyduğu aşkı Süphan Dağı'na, Tuz Gölü'ne duyduğu aşkı, sevdayı Van Gölü'ne duyduğunu ifade eden Davutoğlu, kendisini dinleyen vatandaşlara, "Bizi sizden ayırabilirler mi bizim yüreğimizden Van aşkını silebilirler mi sizin yüreğinizdeki Türkiye aşkını silebilirler mi? İşte bizi bir araya getiren bu. Sizin yüreğinizdeki bu al bayrak aşkını silebilirler mi?" diye konuştu.

Teröristlere meydanı bırakmadıkları için Vanlılarla gurur duyduğunu anlatan Davutoğlu, dev bir hastane kazandırmış olarak Van'a gelmiş olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

- "Allah kardeşliğimizi daim eylesin"

Davutoğlu, "Allah kardeşliğimizi daim eylesin. Allah bu ülkeyi bölmek, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlere fırsat vermesin. Allah ezanlarımızı bu semadan, al bayrağı gönlümüzden, İstiklal Marşımızı dilimizden eksik etmesin" diye konuştu.

Vatandaşların 1 Kasım'da kendilerine başbakanlığı emanet olarak verdiğini ifade eden Davutoğlu, "Bu can bu bedendeyken, bu nefes bu yürekteyken, bu görevi, bu emaneti son anımıza kadar koruyacağız. Kim ne yaparsa yapsın kardeşliğimize halel getiremeyecek. Biz Türkiye'nin, Doğu'nun, Güneydoğu'nun her şehrindeyiz. İki ay önce Mardin'den başladık, bir gün Mardin'deyiz, ertesi gün Erzincan'da, Bingöl'deyiz. Bir gün Silopi'deyiz geçen hafta olduğu gibi, bugün Van'dayız" şeklinde konuştu.

- "Gece, gündüz çalışıyoruz"

"Terör örgütünün yıktığı şehirleri, terör canavarlarının yıktığı gönülleri, imar etmek için gece, gündüz çalışıyoruz" ifadesini kullanan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ama bizim gayretlerimizden önce sizin gayretiniz, sizin terörle mücadeleniz takdire şayandır. Halkı sokağa çağıran terör örgütü ve yandaşlarının şiddet çağrılarını boşa çıkardığınız için Allah sizden razı olsun. Şiddete 'hayır', silaha 'hayır', kavgaya 'hayır' dediğiniz için sizi tebrik ediyorum. Adalete 'evet', hakkaniyete 'evet', demokrasiye 'evet', hukuka 'evet' dediğiniz için sizi tebrik ediyorum. Karamsarlığa, kana, kine, öfkeye, nefret diline, şiddet siyasetine 'hayır' dediğiniz için, umudu büyüttüğünüz için, teröre destek verenlerin rüyalarını boşa çıkardığınız için sizlere teşekkür ediyoruz."

- "Yüz vermediğiniz için teşekkür ediyorum"

"Aziz Van, teröre karşı dimdik duracak mıyız, istiklalimiz için omuz omuza verecek miyiz, kahraman Van milleti bölmek isteyenlere karşı dimdik, başımız dik, mücadele edecek miyiz, aziz Van bu ülke, bu vatan bir bütündür, bölünemez, diye haykıracak mıyız, şehitlerin emanetine sahip çıkacak mıyız?" sorusuna vatandaşlardan olumlu karşılık alan Davutoğlu, "Allah sizlerden razı olsun. Devletinizin, ülkenizin, hükümetinizin yanında yer almanız sadece teröristlere cevap olarak değil, onları üstümüze salan, kardeş kanından nemalanan dış düşmanlar için de büyük bir ders olmuştur. Gezi kalkışmasındaki gibi kan aksın, 6-8 Ekim olaylarındaki gibi kan dökülsün diye sokağa çıkardıkları bu eşkiyalara karşı dimdik durduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Bunların eş başkanlarına, temsilcilerine yüz vermediğiniz için sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

"Diyarbakır'da bu eş başkanlar, halkı sokağa çağırdı ama benim basiretli kardeşim, yiğit Diyarbakırlım bu oyuna gelmedi ve tezgahı bozdu" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bilirsiniz, bunlar Marksist, Leninist kökten gelirler. Birden akıllarına cami geldi, cuma geldi. Kürt kardeşlerimizin dini duygularını şiddet için istismar etme küstahlığını gösterdiler ama vatandaşımız bunlara 'hayır' dedi. Sizin sözünüzü dinlemiyoruz, 'sizin bizi devletimizle karşı karşıya getirmek istediğinizi biliyoruz' dedi. Şimdi de gür bir sesle bunu haykırıyorsunuz. Sizler, 'biz, bu terör odaklarının yanında değil, devletimizin, ülkemizin, milletimizin, kardeşliğimizin yanındayız' diyorsunuz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber